Ласкаво просимо на сайт міста Біла Церква!
 

Як правильно вибирати смартфони та на що звертати увагу

 

 

Перша інформація про появу сенсорного телефону з'явилася у 1992 році. Сам же телефон на ринках з'явився лише через 2 роки. Це викликало справжній фурор! Не дивлячись на те, що смартфони з'явилися лише 23 роки тому, купити смартфон зараз не проблема. Проблема вибрати відповідний гаджет серед великої різноманітності телефонів. Наша стаття підкаже, на які характеристики телефону звернути увагу і як не помилитися з вибором.

Класифікація смартфонів

Залежно від «начинки» телефонів смартфони діляться на 4 класи:

  • 1. Бюджетні. Цей тип телефонів не має над характеристик. На відміну від іміджевих смартфонів: невеликий екран, не потужна камера, обмежена пам'ять. Функції, що виконуються: пошук в інтернеті необхідної інформації, робота з соціальними мережами, виконання аматорських відео та фотографій.
  • 2. Іміджеві. Виконані для привернення уваги: ​​великий та яскравий екран, стильний дизайн, великий функціонал.
  • 3. Флагмани. Створені для тих, хто не любить пропускати новинки і завжди хочуть бути в тренді.
  • 4. Для бізнесу. З легкістю справляються з багатозадачністю, тривалий час тримають заряд батареї, не гальмують при тривалій роботі.

Відштовхуючись від того, скільки ви готові витратити на покупку нового телефону, ви значно скорочуєте час на пошук необхідного гаджета.

Дисплей

Від того, який ви оберете екран телефону, залежить зручність його користування. Правильно підібрана матриця гарантує гарну яскравість та контрастність екрану. У свою чергу, це гарантує вашому здоров'ю гарний зір.

Ми підібрали для вас найкращі матриці, які не зіпсують ваш зір і не завдадуть незручностей при використанні телефону:

  • IPS. Гарантовано отримаєте хорошу контрастність і перенесення кольорів з низькими енергетичними витратами.
  • PLS. Телефон з такою матрицею має хорошу різкість, яскравість і швидкий час відгуку.
  • OLED. Смартфон з матрицею OLED передає яскраві та чіткі кольори, зберігаючи енерговитрати гаджета.
  • AMOLED та Super AMOLED. Дана матриця дає телефону гарну передачу кольорів, яка в свою чергу не споживає багато заряду батареї телефону.

Також ми вважаємо, що ви повинні знати і про матриці, які дають поганий контраст і погано впливають на якість вашого зору – LCD та TFT (TN).

Тепер коли ви знаєте всю необхідну інформацію, вибір який телефон придбати залишається за вами.