Ласкаво просимо на сайт міста Біла Церква!
 

Робота в Білій Церкві і складності пошуку

Бывает, люди ищут работу месяцами и даже годами. На это влияет не только кризис, узкий профиль области проживания (в случае градообразующих предприятий) или образования и профессия соискателя. Иногда виной всему бывает психологический аспект, который отыгрывает немаловажную роль не только на собеседовании, при приеме на работу, но и при самом поиске столь желанной работы.

 

 

Учитывая все аспекты и сложности поиска, приведенные ниже, хотим отметить – работа в Белой Церкви есть, без паники! Даже к такому занятию как поиск работы нужно подготовиться и понимать, «как это работает». В этой статье мы изложим основные «камни преткновения» в поиске искомой. И так, начнем...

Долгий поиск работы и самооценка

Собственно говоря, виной всему заниженная самооценка, которая влечет за собой отчаянье. Ведь за время долгих поисков работы, запасы финансов тают и не пополняются, а долгожданной работы всё нет и нет. Единственный совет, который можно дать в этом случае, это не падать духом! Поднятое настроение и «боевой» дух очень положительно сказываются на исходе любого дела, за которое не взялся бы человек. Согласитесь, никто не хочет иметь дело с унылым пессимистом?!

Еще одним аспектом может выступить возрастной цензор.
Скажите, Вы когда-нибудь задумывались, почему работодатель отдает предпочтение людям младшего возраста (до 35 лет)?

Ответ на этот вопрос довольно-таки прост. Как показывает практика, люди младшего возраста более мобильны и способны к обучению. И это правда, от этого не убежать. Мы ни в коем случае не хотим сказать, что люди после 35 не обучаемы и не мобильны. Просто в таком возрасте на обучение нужно потратить немножко больше времени и усилий. А современному работодателю нужны скорее универсальные работники, которые могут быстро перестраиваться и приспосабливаться. Тут можно посоветовать следующее - стремиться постоянно развиваться, чтобы на собеседовании удивить работодателя. Ведь если вы уже на собеседовании, то шансы у вас есть! В этом вам поможет чтение, изучение деятельности компании, общение с молодыми людьми – что, кстати, будет полезно обеим сторонам.

Вы - новоиспеченный специалист

У «студентов» дела обстоят не гуще. Тут отыгрывают свою роль сразу несколько факторов.

Во-первых, всем нужен опыт работы. В большинстве компаний очень серьезно подходят к подбору персонала. Так как ошибка в этом деле может дорогого стоить компании. Такие компании стараются подобрать сотрудников с опытом работы в конкретном направлении. Чтобы получить таким образом гарантии стабильности. Новоиспеченный сотрудник не уволится и будет компетентен в вопросах своей должности.

Во-вторых, тут отыгрывает роль завышенная самооценка и большие ожидания. Зачастую человек хочет сразу получать максимально возможную зарплату и желанное место в компании, но так не бывает. Никто не будет вам платить сразу большие деньги. Для начала их нужно заработать, ровно, как и место своё нужно «заслужить». Это всё можно назвать карьерным ростом. Никто не возьмет вас сразу менеджером среднего звена или начальником отдела. Нужно приложить немало усилий и хорошо себя зарекомендовать. То есть придется начать с малого и нарабатывать опыт. Кстати, тут есть и плюс – меньшая ответственность.

 

 

Но, справедливости ради, нужно отметить, что есть компании, которые наоборот нанимают студентов и людей до 30-35 лет. Как раз таки из-за мобильности и обучаемости. Либо же представляют сотрудников как лицо компании. Будьте готовы, что в таких компаниях работать вы сможете только до определённого возраста.

Так же есть компании, которые готовы сами обучать для себя персонал и готовить квалифицированных сотрудников. К таким компании можно отнести IT-компании, почтовые компании и многие другие. Обучение персонала нужно, прежде всего, компании. Это помогает осознать коммерческие цели компании, отлично сплочает коллектив, воспринимается работниками как поощрение и фактически, по-доброму «привязывает» сотрудника к компании – другими словами вероятность того, что вы променяете текущую компании на другую - значительно ниже. Относительно же сотрудника, он получит свежее понимание своей профессии и обязанностей. Так же сотрудник получает необходимые знания и наработки в конкретной сфере деятельности, ведь мир не стоит на месте. И даже пусть вы с отличием окончили учебное заведение, где получили свою профессию – время не стоит на месте, как и технологии. Так что не стоит бояться обучения. Это пойдет вам только на пользу.

Переквалификация

Бывает, случается такое, что любимая профессия не приносит денег и такое занятие может претендовать только на роль хобби. 

В таком случае нужно быть готовым получить новое образование, в более востребованной сфере. И для этого не обязательно оканчивать институт или училище второй раз. Есть узконаправленные курсы, которые дадут достаточное количество знаний для определённой профессии. Если вы видите, что вам не найти работу по специальности - не бойтесь обучаться чему-нибудь новому. Это пойдет вам только на пользу. На собеседовании это будет свидетельствовать о вашем стремлении получить именно эту работу.

Учитывая всё вышеизложенное, желаем вам в грядущем году оставаться мобильными, востребованными и всегда при работе.

 

Переклад

 

Буває, люди шукають роботу місяцями і навіть роками. На це впливає не тільки криза, вузький профіль області проживання (в разі містоутворюючих підприємств) або освіти і професія здобувача. Іноді виною всьому буває психологічний аспект, який відіграє важливу роль не тільки на співбесіді, при прийомі на роботу, а й при самому пошуку такої бажаної роботи.

 

 

 

З огляду на всі аспекти і складності пошуку, наведені нижче, хочемо відзначити - робота в Білій Церкві є, без паніки! Навіть до такого заняття як пошук роботи потрібно підготуватися і розуміти, «як це працює». У цій статті ми викладемо основні «камені спотикання» в пошуку шуканої. Тож почнемо...

Довгий пошук роботи і самооцінка

Власне кажучи, виною всьому занижена самооцінка, яка тягне за собою відчай. Адже за час довгих пошуків роботи, запаси фінансів тануть і не поповнюються, а довгоочікуваної роботи все немає і немає. Єдина порада, яку можна дати в цьому випадку, це не падати духом! Підняте настрій і «бойовий» дух дуже позитивно позначаються на кінець будь-якої справи, за яке не взявся б людина. Погодьтеся, ніхто не хоче мати справу з похмурим песимістом ?!

Ще одним аспектом може виступити вікової цензор.
Скажіть, Ви коли-небудь замислювалися, чому роботодавець віддає перевагу людям молодшого віку (до 35 років)?

Відповідь на це питання досить-таки простий. Як показує практика, люди молодшого віку більш мобільні і здатні до навчання. І це правда, від цього не втекти. Ми ні в якому разі не хочемо сказати, що люди після 35 він не зверне навчаються і не мобільні. Просто в такому віці на навчання потрібно витратити трошки більше часу і зусиль. А сучасному роботодавцю потрібні швидше універсальні працівники, які можуть швидко перебудовуватися і пристосовуватися. Тут можна порадити наступне - прагнути постійно розвиватися, щоб на співбесіді здивувати роботодавця. Адже якщо ви вже на співбесіді, то шанси у вас є! У цьому вам допоможе читання, вивчення діяльності компанії, спілкування з молодими людьми - що, до речі, буде корисно обом сторонам.

Ви - новоспечений фахівець

У «студентів» справи йдуть не гущі. Тут відіграють свою роль відразу кілька факторів.

По-перше, всім потрібен досвід роботи. У більшості компаній дуже серйозно підходять до підбору персоналу. Так як помилка в цій справі може дорогого коштувати компанії. Такі компанії намагаються підібрати співробітників з досвідом роботи в конкретному напрямку. Щоб отримати таким чином гарантії стабільності. Новоспечений працівник не звільниться і буде компетентний в питаннях своєї посади.

По-друге, тут відіграє роль завищена самооцінка і великі очікування. Найчастіше людина хоче відразу отримувати максимально можливу зарплату і бажане місце в компанії, але так не буває. Ніхто не буде вам платити відразу великі гроші. Для початку їх потрібно заробити, рівно, як і місце своє потрібно «заслужити». Це все можна назвати кар'єрним ростом. Ніхто не візьме вас відразу менеджером середньої ланки або начальником відділу. Потрібно докласти чимало зусиль і добре себе зарекомендувати. Тобто доведеться почати з малого і напрацьовувати досвід. До речі, тут є і плюс - менша відповідальність.

 

Але, справедливості заради, потрібно відзначити, що є компанії, які навпаки наймають студентів і людей до 30-35 років. Якраз таки через мобільності і здатності до навчання. Або ж представляють співробітників як особа компанії. Будьте готові, що в таких компаніях працювати ви зможете тільки до певного віку.

Так само є компанії, які готові самі навчати для себе персонал і готувати кваліфікованих співробітників. До таких компанії можна віднести IT-компанії, поштові компанії і багато інших. Навчання персоналу потрібно, перш за все, компанії. Це допомагає усвідомити комерційні цілі компанії, відмінно сплочает колектив, сприймається працівниками як заохочення і фактично, по-доброму «прив'язує» співробітника до компанії - іншими словами ймовірність того, що ви проміняєте поточну компанії на іншу - значно нижче. Щодо ж співробітника, він отримає свіже розуміння своєї професії і обов'язків. Так само співробітник отримує необхідні знання та напрацювання в конкретній сфері діяльності, адже світ не стоїть на місці. І навіть нехай ви з відзнакою закінчили навчальний заклад, де отримали свою професію - час не стоїть на місці, як і технології. Так що не варто боятися навчання. Це піде вам тільки на користь.

перекваліфікація

Буває, трапляється таке, що улюблена професія не приносить грошей і таке заняття може претендувати тільки на роль хобі.

 

У такому випадку потрібно бути готовим отримати нове утворення, в більш затребуваною сфері. І для цього не обов'язково закінчувати інститут або училище вдруге. Є вузькоспрямовані курси, які дадуть достатню кількість знань для певної професії. Якщо ви бачите, що вам не знайти роботу за фахом - не бійтеся вчитися чогось нового. Це піде вам тільки на користь. На співбесіді це буде свідчити про вашому прагненні отримати саме цю роботу.

З огляду на все вищевикладене, бажаємо вам в прийдешньому році залишатися мобільними, затребуваними і завжди при роботі.