Ласкаво просимо на сайт міста Біла Церква!
 

Електровелосипеди: можливості та критерії вибору

В Україні зростає попит на 2-колісний транспорт. Це явище базується на різних причинах. Хтось робить вибір на користь здорового способу життя і активного відпочинку. Численна категорія покупців — люди, що бажають зменшити інтенсивність користування громадським транспортом та автомобілем. Але класичний велосипед, що їде внаслідок руху педалей, підходить не всім.

Для таких випадків є компромісний варіант. Ви можете купити електровелосипед. Це 2-колісний транспорт із двигуном та акумулятором.

 

Кому знадобиться електровелосипед

Такі байки не мають обмежень у використанні. На них можуть кататися літні люди та підлітки. Іноді споживачі сумніваються у доцільності придбання такого велосипеда. Він стане ідеальним рішенням у різних ситуаціях:

  • це чудовий варіант для жителів великого міста. Велосипед із двигуном дозволяє легко долати великі відстані, при бажанні чи повній розрядці акумулятора можна покрутити педалі;
  • для літніх людей і новачків у поганій фізичній формі. Електровелосипед знімає обмеження і розширює радіус катання на десятки кілометрів. Ви зможете чергувати режими використання двигуна і класичної їзди, вдосконалювати фізичну форму і отримуватимете багато яскравих вражень;
  • у гірській місцевості. При значних перепадах висот електродвигун полегшить підйоми.

Цільова аудиторія цього виду транспорту досить широка і постійно збільшується.

Як вибрати електровелосипед

Комфортність та термін експлуатації напряму залежать від технічних характеристик. Експерти радять звернути увагу на декілька особливостей:

  • двигун. Він буває редукторним і прямоприводним. Перший варіант характеризується низьким споживанням енергії, легко долає високі підйоми, але не дозволяє розвивати високу швидкість. Велосипеди із прямоприводним двигуном важчі. Вони розвивають більшу швидкість, але споживають значний об'єм енергії;
  • передній привід забезпечує стабільність та хорошу маневреність руху, але обмежує потужність двигуна, створює великі високі навантаження на вилку. Моделі з заднім приводом відрізняються кращим зчепленням коліс із дорогою та спортивною посадкою;
  • напруга акумулятора має відповідати характеристикам двигуна. Найпопулярніша і найдешевша свинцево-кислотна батарея, але вона має велику вагу і обмеження у кількості циклів заряджання. Літій-іонний акумулятор дорожчий, але легший і прослужить довше.

Вибрати перший електровелосипед складно. Тому, важливо купувати його в надійному магазині. Багато позитивних відгуків отримує компанія «‎ТТТ». В цьому інтернет-магазині працюють кваліфіковані консультанти. Вони нададуть вичерпні відповіді на ваші питання і допоможуть вибрати найкращу модель з урахуванням будь-яких вимог.